کانتینر یخچالی یا کانتینر سردخانه ای چیست و چه کاربردی دارد ؟
بدون شک فرایند جابه جایی یا انبار محموله های حساس به دما مانند میوه، سبزیجات، مواد غذایی و تجهیزات بیمارستانی بسیار دشوار است زیرا در مسافت های طولانی و یا دپو های بلند مدت، مشکل تغییرات دمایی وجود دارد که می تواند صدمات بسیاری به محموله وارد نماید.
کانتینر
های معمولی به دلیل نداشتن عایق حرارتی نمی تواند گزینه مناسبی برای رفع این مشکل باشد بنابر این در این میان نیاز به نوعی کانتینر احساس می شود تا علاوه بر خاصیت عایق بودن بدن دارای سیستم سرمایشی داخلی نیز باشد تا بتوان توسط یک سیستم کنترلی دمای داخل کانتینر را بر روی یک عدد مشخص تثبیت نمود.
کانتینر یخچالی به نوعی از کانتینر اطلاق می شود که علاوه بر خاصیت عایق بدنه دارای یک سیستم سرمایشی است که با استفاده از یک سیکل تبرید دمای داخل کانتینر را زیر صفر و روی یک دمای مشخص ثابت نگه می دارد. به این وسیله، کانتینر سردخانه ای نیز گفته می شود. در این بخش قصد داریم شما را با ساختار یک کانتینر یخچالی آشنا نماییم پس در ادامه با انبارکانتین همراه باشید.
توجیه اقتصادی کانتینر یخچالی
یکی از نکات مهم در خرید کانتینر یخچالی قیمت آن است که بدون شک چند برابر قیمت کانتینر های معمولی است. علت اصلی این افزایش قیمت جنس بدنه، عایق کاری و سیستم خنک کنندگی داخلی آن است. در بخش های دیگر در مورد سیستم سرمایشی کانتینر یخچالی صحبت خواهیم کرد اما به طور کلی این سیستم از یک کمپرسور سه فاز تشکیل شده است که برای خنک کنندگی نیاز به برق سه فاز شهری دارد. برای تامین این برق به طور معمول از دیزل ژنراتور استفاده می شود که سوخت اصلی دیزل ها گازوئیل بوده و بدون شک قیمت گازوئیل به نسبت بنزین بسیار به صرفه تر است. همچنین از این کانتینر ها می توان به صورت انبار یا سردخانه سیار نیز استفاده نمود که در این صورت می توان کانتینر یخچالی را به صورت مستقیم به برق شهر متصل نمود. در صورتی که در طول روز درب یک کانتینر یخچالی بسته باشد سیستم سرمایشی حدود 8 سال فعالیت می کند که این میزان مصرف برق نیز با توجه به کاربری آن کاملا به صرفه است.
ابعاد کانتینر یخچالی
کانتینر های یخچالی را می توان بر اساس محل قرار گیری سیستم سرمایشی به دو دسته کلی کانتینر های یخچالی یکپارچه و کانتیر های یخچالی خارجی تقسیم بندی نمود که در نوع اول سیستم سرمایشی داخل بدنه کانتینر قرار گرفته و بخش کوچکی از فضای داخلی را اشغال کرده است. بیشتر کانتینر های یخچالی به این صورت تولید می شوند. نوع دوم گونه دیگری از کانتینر های یخچالی است که سیستم سرمایشی خارج از بدنه کانتینر و در پشت، قسمت بالای آن قرار گرفته است. این مدل از کانتینر های یخچالی بیشتر مناسب اتصال به تریلر ها هستند.
نکته مهمی که در این بخش باید به آن اشاره شود فضای اشغالی کانتینر یخچالی یکپارچه است که در حدود 2 متر از انتهای کانتینر به سیستم سرمایشی اختصاص داده شده است. هر کانتینر یخچالی 40 فوت است که از این میزان 2 فوت آن را سیستم سرمایشی اشغال کرده بنابر این در محاسبات باید این فضای اشغالی را در نظر گرفت. همچنین به دلیل عایق بودن بدنه کانتینر های یخچالی، ضحامت بدنه نیز در حدود 5 تا 10 سانت نسبت به کانتینر های معمولی بیشتر است.
سیستم سرمایشی کانیتنر یخچالی
همانطور که در بخش های قبلی نیز به آن اشاره شد هر کانتینر یخچالی یا کانتینر سردخانه ای از یک سیستم سرمایشی تشکیل شده است تا دمای داخل کانتینر را کنترل و بر روی یک عدد ثابتی زیر صفر تثبیت کند. این سیستم سرمایشی نیازمند انرژی الکتریکی بوده که می توان این انرژی را از انواع ژنراتور ها، دیزل ژنراتور و یا برق شهر تامین نمود. به طور معمول زمانی که از کانتینر یخچالی به منظور انبار یا سردخانه سیار استفاده می شود، سیستم سرمایشی را به صورت مستقیم به برق سه فاز شهری متصل و برای برق اضطراری آن از یک دیزل ژنراتور با سوخت گازوئیل استفاده می شود. به طور معمول یک دیزل ژنراتور 15 کیلووات می تواند انرژی مورد نیاز این سیستم را تامین نماید. گفتنی است در صورتی که درب های کانتینر در طول روز بسته باشد و خود کانتینر زیر آفتاب تند قرار نگرفته باشد سیستم سرمایشی در حدود 7 الی 8 ساعت فعالیت می کند.
ساختار سیستم سرمایشی کانتینر یخچالی
بدون شک سیستم سرمایشی این کانتینر ها نیز مانند کولر های گازی، چیلر ها و سایر سیستم های سردخانه از سیکل تبرید استفاده می کنند و شامل چهار وسیله اصلی کمپرسور ( مصرف کننده اصلی برق ) Compressor، اواپراتور Evaporator، کوندانسور Condenser و اکسپنشن ولو Expansion Valve است. همچنین از یک سیال شیمیایی با نقطه جوش پایین نیز استفاده می شود تا با هدایت آن داخل کانتینر، حرارت داخل را به بیرون منتقل نمود. سیال مورد نظر به صورت مایع وارد اواپراتور درون اتاق کانتینر سردخانه ای می شود و پس از دریافت دمای محیط از حالت مایع به بخار تبدیل می شود. سپس پس از عبور از کمپرسور به منظور بسته شدن حلقه خنک کنندگی، فشار آن افزایش پیدا کرده و دمای آن بالا می رود. به منظور کنترل دما از کندانسور استفاده می شود. ظاهر کندانسور شبیه به لوله های مارپیچ است که یک یا چند فن پشت آن قرار گرفته است. کندانسور دمای سیال را پایین می آورد و پس از عبور سیال از داخل شیر انبساط دمای آن به شدت پایین آماده و سیال مجدد تبدیل به مایع می شود. حلقه خنک کنندگی از این مرحله مجدد تکرار شده و سیال داخل اتاق کانتینر و به داخل کندانسور می رود.
کف کانتینر یخچالی
برخلاف کانتینر های معمولی که معمولا جنس کفی آن ها از تخته های چوبی چندلایه یا ورق فلزی درست شده است، کفی کانتینر های یخچالی را پروفیل های فلزی که بیشتر از جنس آلمینیوم است تشکیل داده است. این مدل کفی را کفی T شکل می نامند و به دلیل شیار های ایجاد شده باعث می شود، جریان هوا به راحتی سرتاسر کانتینر یخچالی منتقل شود. در برخی موارد برای جلوگیری از کثیف شدن کف این مدل از کانتینر ها از یک کفه برای پوشاندن کف کانتینر استفاده می شود که در این حالت ممکن است درصدی از راندمان سیستم سرمایشی کاهش پیدا کند.
دیواره های کانتینر یخچالی
دیواره های کانتینر یخچالی نیز مانند کف آن با سایر کانتینر ها متفاوت است. جنس دیواره های به طور معمول به صورت ساندویچ پنل و از آلمینیوم و استیل با لایه های عایق تشکیل شده و کمک می کند دمای داخل تا حد قابل قبولی کنترل شود.
همانطور که مشاهده کردید کانتینر های یخچالی بهترین وسیله برای حمل و نقل یا انبار محموله های حساس به دما بوده و به طور معمول برای نگهداری مواد غذایی، میوه و سبزیجات، تجهیزات آزمایشگاهی و ... استفاده می شود. برای خرید کانتینر یخچالی و یا استفاده از کانتینر یخچالی به عنوان انبار می توانید با کارشناسان انبارکانتین در تماس باشید.
جدیدترین مقالات انبارکانتین
مقالاتی کاربردی و جالب در مورد کانتینر، تاریخچه کانتینر و خانه کانتینری
خیابان دماوند – سه راه آزمایش قدیم – کارخانه آزمایش – خیابان چهارم شرقی – پلاک ۷۱ – انبار امانات دپو
ircontin@gmail.com
تماس با ما
انبارکانتین پیشتاز در ارائه انبارهای داخل سوله مسقف و انبار کانتینری در شهر تهران با شعب متنوع سرتاسر شهر و قیمت مناسب