آشنایی با انواع کانتینر حمل و نقل و انبار کالا
بدون شک کانتینر های نقش بزرگی رو در حمل و نقل دریایی و انبار کالا ها بازی می کنند اما سوال اصلی اینجاست که چه حجم از حمل و نقل کالا به صورت دریایی صورت می گیرد ؟ شاید باورتون نشه اما امروزه 90 درصد حمل و نقل کالا بین کشور های مختلف به صورت دریایی صورت می گیرد. اصلی ترین کشور صادر کننده، کشور چین تمامی کالا ها را به کمک کانتینر انبار و سپس توسط سامانه کشتیرانی باری، آن ها را به سرتاسر دنیا ارسال می کند. وجود کانتینر در این میان باعث شده است تا نتها فرایند حمل و نقل کالا بدون وارد شدن آسیب به کالا ها انجام شود بلکه باعث کاهش هزینه ها تا حد بسیار زیاد نیز شده است. امروزه ارسال کالا به صورت دریایی بسیار کم هزینه تر از ارسال کالا بصورت درون کشوری یا درون شهری شده است و این کانتینر است که نقش اصلی این جابه جایی را بازی می کند. اما شاید براتون سوال شده باشه که آیا همه کالا ها با یک نوع کانتینر ارسال می شود ؟ آیا راهکاری برای ارسال مواد غذایی و یا تجهیزات حساس توسط کانتینر وجود دارد ؟
بدون شک کانتینر ها از لحاظ شکل و ساختار دارای تنوع بسیاری هستند که در این بخش قصد داریم تا شما رو با انواع کانتینر های پرکاربرد موجود آشنا کنیم پس در ادامه با انبارکانتین همراه باشید.
کانتینر همه منظوره یا General Perpose
بیشتر کانتینر های موجود در جهان از این نوع هستند که به آن کانتینر خشک یا کانتینر معمولی گفته می شود. این مدل از کانتینر های دارای فضای بسته و ضد آب هستند که تغییرات آب و هوا نمی تواند تاثیر خاصی بر روی تجهیزات موجود در آن بگذارد. از این کانتینر های می توان برای جابه جایی بیشتر کالا ها و انبار آن ها استفاده نمود.
کانتینر کفه ای یا Flat Rack
ساختار این کانتینر ها از یک کفه و دو دیواره تشکیل شده است که در صورتی که از آن استفاده نشود می توان دیواره ها را بر روی کفه اصلی جمع نمود. این مدل ساده ترین نوع کانتینر است و از آن بیشتر برای جابه جای کالاهایی استفاده می شود که تغییرات آب و هوایی و باران تاثیرات چندانی بر روی آن نگذارد. برای مثال می توان با استفاده از این مدل کانتینر وسایل نقلیه مانند ماشین ها و یا سازه های صنعتی را جابه جا نمود. همچنین به دلیل باز بودن دو طرف این کانتینر می توان تجهیزاتی با عرض بیشتر از عرض کانتینر را نیز توسط آن جابه جا نمود.
کانتینر سر باز یا بدون سقف Open Top
این مدل از کانتینر بر خلاف کانتینر کفه ای، دارای دیواره های کامل است اما سقف برای آن تعریف نشده است. از این کانتینر می توان برای جابه جایی محموله هایی با ارتفاع بلند استفاده نمود. گفتنی است این کانتینر در دو سایز 20 فوت و 40 فوت ساخته می شود.
کانتینر دو در یا دو طرفه Double Door
این مدل از کانتینر که به کانتینر تونلی نیز معروف است همانند کانتینر های معمولی است با این تفاوت که به جای یک در از دو طرف دارای درب است. این کانتینر بیشتر مناسب انبار کالا و دسترسی بهتر به محموله است زیرا کاربر می تواند از دو طرف به کانتینر دسترسی داشته باشد. گفتنی است این مدل از کانتینر علارقم وجود یک درب اضافی در مقابل تغییرات آب و هوایی عایق بوده و کاملا قابل اطمینان است.
کانتینر ارتفاع بلند یا High Cube
کانتینر های High Cube یا ارتفاع بلند، از لحاظ ظاهر و ساختار کاملا با کانتینر های معمولی یکسان هستند با این تفاوت که ارتفاع آن حدود 1 فوت بیشتر از کانتینر های معمولی است. از این کانتینر برای جابه جایی محمولا های حجم بالا استفاده می شود.
کانتینر بقل باز یا Open Side
کانتینر های بقل باز کاملا شبیه کانتینر های معمولی است با این تفاوت که یک درب بر روی یکی از دیواره های کناری کانتینر در نظر گرفته شده است تا دسترسی به داخل کانتینر راحت تر صورت گیرد. از این کانتینر برای انبار کالا نیز استفاده می شود. همچنین این کانتینر می تواند کاربردی مشابه کانکس داشته باشد تا با هزینه کم یک اتاق مستحکم را در نقطه ای مشخص ایجاد نمود.
کانتینر یخچالی یا سردخانه ای
زمانی که کالای مورد نظر برای جابه جایی مواد غذایی، میوه و سبزیجات و یا موادی حساس باشد که باید در دمای پایین نگهداری شود از کانتینر یخچالی یا کانتینر سردخانه ای استفاده می شود. این نوع از کانتینر دارای بدنه عایق دو لایه است و به کمک کمپرسوری که در پشت آن قرار گرفته است می تواند دمای داخل را زیر صفر و بر روی یک عدد مشخص تنظیم کند. کمپرسور این کانتینر برقی بوده و می توان آن را به ژنراتور برق متصل نمود. از این کانتینر می توان به عنوان سردخانه سیار نیز استفاده نمود.
کانتینر عایق
این مدل از کانتینر دارای عایق قوی تری نسبت به مدل کانتینر یخچالی است. از طرفی علاوه بر سیستم سرمایش داخلی دارای سیستم گرمایشی برای تنظیم دما داخل نیز بهره می برد. با این کانتینر می توان مواد حساس به دما مانند تجهیزات پزشکی، خون، مواد غذایی و ... را جابه جا یا انبار نمود.
کانتینر ارتفاع کوتاه یا Half Height
در این مدل ارتفاع تا حد قابل توجهی کاهش یافته و به همین میزان استحکام کانتینر افزایش پیدا کرده است. از این مدل کانتینر می توان برای جابه جایی یا انبار محموله های صنعتی و معدنی مانند سنگ، تجهیزات سنگین و کوچک، ابزار آلات و ... استفاده نمود.
کانتینر تانکری یا Tank Container
کانتینر های تانکری به طور معمول از استیل یا مواد ضد زنگ ساخته شده است. از این مدل برای جابه جایی مایعات حساس مانند سوخت و یا هر چیز دیگر استفاده می شود. نکته مهم در مورد این کانتینر های این است که باید حداقل 80 درصد آن پر و حداکثر 95 درصد پر از مایع باشد. با این کار علاوه بر راحتی حمل و نقل، از ریسک انفجار مخزن نیز جلوگیری می شود.
کانتینر مبادله ای یا Swap Body
این مدل به دلیل وجود پایه در زیر کفی، کار را برای حمل و نقل ساده کرده و نیازی به جرثقیل برای جابه جایی آن وجود ندارد. تریلی می تواند به راحتی کانتینر قرار گرفته بر روی زمین را جابه جا کند.
جدیدترین مقالات انبارکانتین
مقالاتی کاربردی و جالب در مورد کانتینر، تاریخچه کانتینر و خانه کانتینری
خیابان دماوند – سه راه آزمایش قدیم – کارخانه آزمایش – خیابان چهارم شرقی – پلاک ۷۱ – انبار امانات دپو
ircontin@gmail.com
تماس با ما
انبارکانتین پیشتاز در ارائه انبارهای داخل سوله مسقف و انبار کانتینری در شهر تهران با شعب متنوع سرتاسر شهر و قیمت مناسب